Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:28 19.04.24 
Хоби, Развлечения
   >> Оръжия
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема За пушките от биатлона  
Автор ДъpвeнФилocoф ()
Публикувано30.03.06 20:20



Здравейте. Все се каня да питам някой който разбира, но чак сега се наканих.
С риск да ми се смеете на въпроса, но може ли пушка за биатлон да убие човек? Дори, когато го уцели в челото, където е най-твърдата кост или в тялото през зимата, когато е по-дебело облечен? Имам предвид, че човека е без защитна жилетка, каска на клавата и т. н.
Благодаря предварително.



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: ДъpвeнФилocoф]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано30.03.06 21:42



да

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.


Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: AC]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано30.03.06 22:42



Преди години в Русия убиха шефа на една тяхна спортна федерация с пушка за биатлон.Няколко бързи изстрела в главата и трупа докато е изминавал кракия път от колата до входа на жилището.



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: ДъpвeнФилocoф]  
Автор KГБ-тo (стрелеца)
Публикувано31.03.06 00:40



Жоро Илиев преди няколко месеца го застреляха от 200 м. точно с пушка в този калибър(22 lr.)



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: ДъpвeнФилocoф]  
Автор Дaнчo (непознат )
Публикувано31.03.06 07:41



Убиват но от професионалист-убиец или колкото за зла беда. Потапов, в книгата си за снайперистите също ги описва като част от инструментариума на антитерориста но до 50м и с високоскоростни патрони. Преимуществото - оловния куршум в градски условия не е опасен при рикошет.
За самозащита малокалибреното оръжие с периферно възпламеняване категорично не се препоръчва, риска да разгневиш нападателя е по-голям от вероятността да го отблъснеш.
Стават убийства и с обикновените 4,5мм въздушни пушки.



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: KГБ-тo]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано31.03.06 07:43



аз мислех, че се съгласихме, че това не е много ясно... имаш ли потвърдена информация по въпроса или?

не ме притеснява потенциала на 22ЛР да убива, а по-скоро комбинацията от "факти" излезнали в медията за калибъра, дистанцията, и броя изстрели...

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.


Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: AC]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано31.03.06 11:47



Растоянието при Жоро Илиев беше около 70-80м. Малокалибреното оръжие е прецизно лесно се заглушава, и ако някой е решил и има сърце.....Сигурно всеки от нас е стрелял с такова и го е оценил.Преди години водих обучение на персоналните охрани във фирмата, накарах ги да стрелят със ZKM 452 на 100м. с оптика по една топка пълна с гипс.Много се впечатлиха от лекотата с която улучваха.Целта бе да видят възможностите на този калибър и оръжие и да си представят какво може да се случи с охранявания от тях обектако примерно той седне да пие кафе нейде и охраната не го покрива.



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: KГБ-тo]  
Автор fackir (непознат )
Публикувано31.03.06 12:17



Без да съм особено компетентен мога да кажа че от близо 30-40м попадени в главата на човека с .22лр почти няма надежди за оцеляване точно поради малкиа калибър тъй ката куршума остава в черепа и прави всичко вътре мармалад (отдава цялата си енергия) за разлика от по силен куршум който ще премине през главата и може да не те убие ако не засегне много мозака. Иначе за попадение в тялото зависи от това каде ще попадне куршума. Наскоро убиха една варненка с попадение в тялото (не зная точно каде) с въздушна пушка 5.5 .....малшанс!



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: Дaнчo]  
Автор fackir (непознат )
Публикувано31.03.06 12:39



Може би става досадно, но и мен ме интересува темата за Жоро Илиев. Писаха че е бил уцелен в гърдите?! Мислите ли че един професионалист стрелец с цел да убие обекта с един истрел би се целил с .22лр в гърдите на добре сложен мъж при положение че дистанцията (70-80м) е достатъчно малка за да се прицели (добър стрелец с добро оръжие каквото е Anshutz) в главата на неподвижен обект (той е бил седнал и се исправил секунди преди да бъде застрелян). Освен това ако случайно не уцели главата от първия истрел има шанс да стреля пак тъй като в заведението никой нямаше да разбере за първия. Същевременно растоянието е достатъчно голямо за попадение в гърдите да НЕ бъде смъртоносно. Мускулатурата на здрав мъж и гръдната му кост (около 2см дебелина) или ребрата са достатъчна преграда за да спрат оловното куршумче на .22LR Та какво е вашето мнение? Дали всичко по весниците не е само пусканица на полицаите....



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: fackir]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано31.03.06 14:05



Това е интересна тема.И аз съм се питал същото, може би стрелеца е просто някое навито момче с добра стрелкова подготовка, с тактически поглед върху обстановката, може да се е застраховал един вид стреляйки по по- голямата цел, дали е знаел че не носи бронежилетка? Преди няколко години имаше подобен случай в Бургас.Беше убит строителен предприемач с22кал. от блок с височина 3-4 етажа.Стрелеца бе заловен, оказа се че ходил да тренира с пушката да се подготви и той стрелял в сърцето.



Тема За Жоро Илиевнови [re: fackir]  
Автор Дaнчo (непознат )
Публикувано31.03.06 19:03



И на мен ми се струва невероятно да е убит с 22лр. Убиеца трябва да е невероятно самоуверен, почти луд да тръгне да върши такава работа с 22лр. А може и да е бил луд. Шанса да не убие е невероятно голям. Ако жертвата падне не може да дублира а ако е с жилетка няма шанс. Най-вероятно се е целил в главата но ако изстрела не е челен такъв куршум като нищо би се плъзнал по черепа и тъканта над костта. Вярно е че с такава пушка се стреля невероятно точно и много лесно но точността не е всичко. Куршума е бавен и нискоенергичен, и слаб повей на вятъра го отмества а и за да стреля скрит трябва да ползва подзвукови, най-много стандартна скорост патрони. Надзвуковите правят трясък като всяко друго оръжие независимо дали има или няма заглушител. Така че и според мен информацията с какво е застрелян Г.Илиев си е полицейска партенка.
22лр си е спортно-тренировъчно-развлекателно оръжие.



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: fackir]  
Автор KГБ-тo (стрелеца)
Публикувано01.04.06 00:29



Попадението не е било в гърдите,а в сърцето. Това е една от най-благоприятните за стрелеца области в този случай,тъй като преминавайки през реброто куршумът губи формата си (не могат да проследят нарезите),получава се много добър шоков ефект върху сърцето.Занимавал съм се близо две години със снайперова стрелба с малокалибрени карабини и имам наблудения как куршумът на 22lr пробива врата на зил с малки деформации на разстояние 50 м.Най-добрите оръция в този клас са на Anschutz и особено цевите им мод. 1907 в комбинация с тяло тип свободен образец



Тема Re: За Жоро Илиевнови [re: Дaнчo]  
Автор KГБ-тo (стрелеца)
Публикувано01.04.06 00:47



Звука от истрел на Anschutz 1907 с 22lr при стрелеца три пъти по-слаб от звука на най-обикновен детски пистолет с капси.



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: KГБ-тo]  
Автор Galeon ( Zouave)
Публикувано01.04.06 01:23



да не говорим, че ако е холоупойнт, които по принцип са забранени и трудно се намират в българия-за обикновения ползвател става въпрос -изстрел от 50-60 метра в сърцето е не само смъртоносен, но и сто процента сигурен от гледна точка на последствията - дори и да бъдат извадени от тялото парченцата - все ще остане някое ,което да влезе в реакция с кръвта и да я отрови най-много до 30 денонощия.

Merde !!! La Guard meurt mais elle ne se rend pas!! jamais!!


Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: Galeon]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано01.04.06 01:49



Малко ми се струва, че преминахте в сферата на ненаучната фантастика.

ХП-тата не са магическите куршуми. Даже ако питаш мен при такъв малък калибър е по-добре да не е ХП за да проникне по-дълбоко. Тук не търсиш ефект от отдаването на енергия, а от повреждането на достатъчно важен орган или кръвоносен съд (които пък обикновенно не са подкожно). Леките куршуми са тези, които се пръскат, а самото пръскане става плитко и това е най-голямата критика към леките бързи куршуми с висока енергия... че не проникват достатъчно дълбоко за сигурно "въздействие".

Колкото до деформирането, по принцип на 22 винаги е било трудно, ако не невъзможно, да се направи експертиза.

Така или иначе, темата е много обширна и едва ли ще се съгласим накрая, но определено не бих избрал 22ЛР ако искам да съм сигурен в ефекта. Не е случайно, че нито една армия или служба в света не е избрала 22ЛР за снайперска работа.

Пък за цитираните по медиите 200 метра, да не говорим...

П.С. това с отравянето на кръвта... градски легенди ей на, нащо вице нали пукна стареца с оловни съчми... нищо му нема... една била заседнала около сърцето ама мислели да си му я оставят, че било по-опасно да я вадят. Дядо ми, бог да го прости, имаше куршум заседнал в крака и от време на време го намираше да ни илюстрира някоя цветуща история от войната.

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.


Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: Galeon]  
Автор diver66 ()
Публикувано01.04.06 09:11



HP има под път и над път. За ловци са разрешени. Купуват се без никакъв проблем. Има стингери на по 20-25стотинки във всеки втори магазин. Проблема с ХП е за КНО, макар и това да е твърде спорно.

нищо не искам и не мога...


Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: KГБ-тo]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано01.04.06 12:56



Това "снайперова стрелба" да не случайно да е спортна стрелба на 50 метра с диоптричен мерник щото с 22лр много снайперова не става. И аз едно време на кутииката като четях "опасни до 1,5км" си мислех че поне до 500м ще са точни ама от това беше отдавна. Въпросните Anschutz знаеш колко са тежки и обемисти. Вчера описвах точно такива в един склад. Превъзходно оръжие ама за тренировки и състезания а не за убиване. Просто с тия 4,5-5,5кг са ужасни за носене.
А тези минавания през ребрата и деформации да си ги виждал че да говориш? На теория е едно ама иначе друго. Аз такива неща не съм виждал за да коментирам. Само съм забелязал че при стрелба от около 30м срещу бетонена стена(панел) куршумите направо се разпадат почти без да повреждат стената. Долу става купчинка оловни стружки и парченца.
А звука е относително понятие. Ако стреляш на открито не се чува много ама ако си на закрито си е бая силен
П.С. Абе накъде отиде пак темата. Човека само питаше дали може да се убие човек с 22лр



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: rpg22]  
Автор zkk (непознат )
Публикувано01.04.06 13:07



С револверчето /Арминиус - 22к./ си пострелях малко на вилата. Една поцинкована кофа от 10 м. разстояние я проби от двете страни. При 2 инча цев и ссай куршум с медна обложка си мисля че на това разстояние и с глава ще се случи същото ! Какво остава за карабина !



Тема Поредните градски легендинови [re: zkk]  
Автор PESHO ot MARS (ЕКСПЕРИМЕНТАТОР)
Публикувано01.04.06 18:08



Стига писали кой чул кой видял.
Преди полвин година провеждахме тестове на 22ЛР с цел да докажем дали стават за самоотбрана стрелбата се водеше на разстояние 1.5-2 метра от пистолет Ругер (не знам как се казва модела спортния с дългата цев). Резултатите бяха отчайващи пробивност на ФМЖ и чисто оловните пробиваха около 10-13 см петролатум. ХП пробиваха около 7-8 см на 5ия сантиметър ХП се е разтворило но пораженията са слабички. Единствения който не беше толкова зле беше някакъв не помня марката ФМЖ разпадащо се на три части и създаващо кухина в петролатума около 2.5 см диаметър. Незнам колко е добър за самозащита но за лов на дребен дивеч според мен е отличен..
Като цяло халипав патрон предназначен за удоволствие и лов (дребен дивеч) тези снайперски истории не са фантастика а по-скоро екзотика и глупост на 50 метра ако някой иска да е безшумен по добре да използва скъп и сериозен арбалет няма огън пушек и следи от цев

АКО ИСКАШ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА


Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: ДъpвeнФилocoф]  
Автор rugera (стрелеца)
Публикувано01.04.06 22:52



А какво ще кажете че от 60-65 метра есента убих диво прасе с тегло 90 кг. с 22 калибр. карабина ТОЗ-8 с патрон стингер. Според мен това е много ефикасно оръжие за килари.

извадиш ли го трябва да го използваш


Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: rugera]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано02.04.06 03:01



Ходя за лисици и чакали със ЗКМ 452 патроните с които стрелям са CCI Velocitor hp 2.59 437m.s.Чакалите не са малки като го ударя остава на място. А малокалибрения куршум се заглушава лесно, имам предвид по ниските скорости, това което се чува най много е свистенето на куршума. А на фона на силна музика, шума от колите, не на всеки ще направи впечатление.



Тема Шума от изстрела на 22LRнови [re: raio63]  
Автор Дaнчo (непознат )
Публикувано02.04.06 09:55



Аз съм си правил много експерименти с пушка ZKM-452 - подзвуковите куршуми на 10м от цевта са по-тихи от преминаващите съчми на въздушна пушка, по-нататък се чува само лекичко свистене, изстрела чут от мястото на стрелеца е определено по-тих от шума от средно мощна въздушна пушка, нормалната скорост до 1150 фута/сек до 100м от цевта се чуват като плясък от камшик, от 150м вече се чува как наближават със свистене а евтините надзвукови - кух връх и помеднени, 1280фута в секунда (Федерал от УолМарт по 8 долара за 550бройки) си летят с трясък и до 200м пак се чува трясъка им но не и как наближават. Понеже заглушител тук е много сложно занимание да се узакони екперимента се провежда от стрелба в стая през лекичко открехната врата навън
Опитвал съм и със заглушител - естествено заглушава само подзвуковите.
Интересна дисциплина ще да е това - трепане на терористи с 22LR. Зайците и лисиците ги просва на място ама ми се е случвало да уцеля врана и тя да ми помаха с крила за сбогом. Не бих искал да се пробвам да стрелям със ZKM по елен а не дай боже по прасе. Това си е жив садизъм.



Тема Re: Шума от изстрела на 22LRнови [re: Дaнчo]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано02.04.06 13:17



Данчо, щом си със ЗКМ значи ти е ясно за какво говорим.В началото на тази тема писах за едно занятия което проведох с персонални охрани. Единия момент в него беше като застанаха така че да чуват идвашия куршум (22кал.)Категорично бе мнението че ако са в някоя лятна открита дискотека нищо няма да разберат.Понеже стана интересен дебат смятам сега като ми подновят разрешителното за оръжието да взема един животински череп, ще търся нещо по голямо и да го стрелям примерно от 80-100м. ида видя пробивните възможности на различните боеприпаси.Ако стане ще снимам и ще пусна снимките във форума.



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: rpg22]  
Автор KГБ-тo (стрелеца)
Публикувано02.04.06 19:04



Ако ги бях "виждал" щях вече да съм в затвора затова пиша от гледна точка на теорията,а иначе и аз съм привърженик на оръжие с по-голям калибър.Но и 22лр. не са подценяване.

Редактирано от KГБ-тo на 02.04.06 19:08.



Тема Re: За пушките от биатлонанови [re: KГБ-тo]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано02.04.06 19:36



Що да не си виждал. Верно животинските кости са различни от човешките ама пак имат общо. Както каза raio63 Най-добре е да се експериментира на черепи
А .22лр го признавам заради ниската му цена, липсата на откат и точността. Много стрелба и малко плащаш. Големите калибри са интересни ама много бързо изпразват джоба
П.С. Не каза каква стрелба си тренирал



Тема Re: Шума от изстрела на 22LRнови [re: raio63]  
Автор Дaнчo (непознат )
Публикувано02.04.06 21:41



Пробвай, би било интересно. Аз стрелях по един череп от елен от около 20-30 и го пробива но все пак живата кост е доста по-здрава от кост, от която е останал само минерала. Ако куршумите не бяха от чисто олово можеше да пробива и много повече.
С федерал с плътен куршум, 385 м/с начална скорост стрелях от 100м по окачени табелки от неръждаема стомана с дебелина 0,8мм и ги дупчи ако не от първото, от второто попадение. Идеята ми беше да се забавлявам дълго с тях закачих ги на стоманени жила за да се отклоняват леко ама станаха на парцал почти веднага. И все пак оцеляват 4-5 изстрела, като ги перна от 25м с макаров и вече не мога да ги намеря - не само ги дупчи ами и ги отпаря от стоманеното въженце. Така че флоберката има пробивна сила ама не и достатъчен стопиращ ефект. Явно може да се убива с нея ама както казах - от професионалист или за беля.



Тема Re: Шума от изстрела на 22LRнови [re: Дaнчo]  
Автор fackir (непознат )
Публикувано03.04.06 10:41



Един стрелец (по хора) в градски условия избира позиция максимално близо до целта и същевременно такава позволяваща му да се укрие в рамките на 3-5 минути след истрела. Той търси оръжие което да бъде дискретно и лесно за пренасяне, с прецизна стрелба на растояние до 100-ина метра (рядко се налага в града да стреляш на по-голямо растояние, а и голямото растояние е обратно пропорционално на точността независимо от оръжието), и тихо за да може да не бъде локализирана посоката/локацията на стрелеца поне в първите 5 минути през които той трябва да прибере оръжието и да изчезне. Някой ще каже че може да се ползва по голямо/специялно оръжие със заглушител и т.н., но такова се намира трудно (готово) а изработката/пригодяването му обвързва допълнителен брой лица-потенциални предатели/доносници и намирането му в последсвие може да насочи следствието към поръчителите и създателите на оръжието. Забележете че никога оръжието не е намирано на мястото от където е произведен истрела. То или се подхвърля в последствие или се правят опити (успешни или не) за укриването му. Мисля че всички гореупоменати фактори в комбинация със балистичните предимства на малкия калибър го правят може би най-популярния за такава дейност в градски условия. В други условия както например убийството на Крушата навремето (голяма дистанция, движеща се цел в кола, извън града) избора на малокалибрено оръжие би бил неадекватен и съответно съществува по-голяма свобода при избора на оръжие. Та относно .22лр за да обобщим, мисля че всички ще се съгласим, предимствата са комбинацията от дискретност, удобство, точност, цена, и не голяма но напълно приемлива поразителна сила. В този смисъл съм си поръчал MARLIN 70PSS - много прилично разглобяемо пушле, което ще исползвам за вреден дивеч и спортна стрелба. Не че му правя реклама, но според мен това е едно отлично предложение на адекватна цена и си струва човек да го има. Като пострелям ще споделя впечатленията си.

Редактирано от fackir на 03.04.06 11:37.



Тема Re: холоупойнт има във всеки магазин ...нови [re: Galeon]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано03.04.06 12:22



че даже и във всяко стрелбище в България

не са забранени за ловни цели
и се намират много лесно



"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: За Жоро Илиев .. попадението ...нови [re: Дaнчo]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано03.04.06 12:26



е било в сърцето от там се отклонил курмума
е минал и през черния дроб ... нямал е дори теоретически шанс да оцелее

доколкото знам ...
куршума се е разпаднал в тялото и от там .. легендите за оръжието

познавам докторите които са го посрещнали в Пирогоф
те само са диагностирали смърта и са го пратили в съдебна ...

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: FMJ ... 22lr ???нови [re: PESHO ot MARS]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано03.04.06 12:42



кви са тия патрони ???



"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: прасета се убиват и с въздушна пушканови [re: rugera]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано03.04.06 17:19



ще ви кача такова видео

стингера много бързо губи енергия щото е мноо лек
по добре велоситер ... запазва по дълго време енергията си

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема CCI Stingerнови [re: lvo lll]  
Автор Дaнчo (непознат )
Публикувано03.04.06 17:42



То и аз не знам какво му се радва толкова Потапов на стингер, в книгата му "Исскуство снайпера" пише че са баш патроните за отстрелване на лоши момчета а според таблиците, балистиката им е като на лятяща пуканка. На кутийката пише да не се ползват за пушки с mach патронник. Е, не знам какъв е патронника на ZKM 452 ама стингер не влизат, влизат ама с много зор и куршума се врязва в нарезите. Представям си как би се качило първоначалното налягане в цевта и като нищо би се пръснала гилзата. Отказах се да стрелям с тях. Иво ти пробвал ли си ги?



Тема Re: докато не се ...нови [re: Дaнчo]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано03.04.06 18:08



пристрелях от рикушет ..
доста обикалях по разни селски сметища и стрелях по ... всичко


говежди череп се дупчи и с калокалибрен пистолет ... 240м/с
но .. от дебелите кравешки кости (явно крайници) ... рикушира яко
само едно сиво петно оставя по коста

сега се сетих че има някои снимки с 22лр

с пушка CZ 452 Varmint на малко под 100м (Лозен)



гилза 30-06, любимите ми цели от 100м


дурал д16т 2,5мм не го пробива от 100м





в долната част на гилзите не се пробиват


по на високо се късат чак


стотинка на 25м се пробива с лекота


черна ламарина 1мм на 100м се пробива с 40грейнов,
докато с помеднен 34грейнов ХП високоскоростен не става ...
дупката отдясно е от 308вин



от 100м даже успявам да извядя капсата


има и още снимки ...

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Тема Re: CCI Stinger ... шегуваш ли сенови [re: Дaнчo]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано03.04.06 18:14



... такова нещо няма да сложа в патронника на Varminta
бтв: само пробвах да го сложа .. но не влиза и в моя патроник

само с пистолето сам стрелял (Марго22lr)
бих казал че това е пистолетен патрон .. гърми си като истински патрон

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Снимките ти са хубавинови [re: lvo lll]  
Автор Дaнчo (непознат )
Публикувано03.04.06 18:35



Благодаря пък и нали са от България... Сега ще разгледам и останалите.
И аз пробвах оня ден да стрелям по 5 цента от около 20м и за моя изненада се пробива преди да се е разлетяло оловото. Монетата отхвръкна и долетя при мен, доста пареше.



Тема Re: Снимките ти са хубавинови [re: Дaнчo]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано03.04.06 21:34



Иво ако не е тайна каква оптика изпозваш като стреляш по гилзи 30 06 на 100м.? А снимковата галерия си я бива



Тема Re: това са малка част от ...нови [re: raio63]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано04.04.06 11:49



трофеите които сам натрупал :)
имам едно чекмедже на бюрото пълно с какво ли не

стрелям с пушка
CZ 452 Varmint (с 21" цеф)
монтажи на Вайа91
оптика Leupold 6.5-20x40 Target, Fine Duplex

ето я ...


сега е дълбоко консервирана ... но се каня скоро да забърша смазката

най-добри групи на 100м съм правил
с руските патрони ВОСТОК МАТЧ и немските СК

най-доброто ми постижение на 100м е група от 3 изстрела - 6.6мм
патрони СК Стандарт (най-ефтините)

но е ... до късмет и вятър

иначе .. мноо обичам да стрелям по гилзи ..
бтв: един приятел с Бърно4 и 4х оптика и той улучва на 100м гилзи 30-06
но спусъка му е ... само няколко грама

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: монетите ...нови [re: Дaнчo]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано04.04.06 12:11



винаги отскачат ... аз ги лепя с тиксо за картон .. и пак
от 10 .. намирам 2-3

пробвай по гилза от 22лр на 25м и по кибритена клечка ... мноо я гот



"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: монетите ...нови [re: lvo lll]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано04.04.06 19:26



Ще пробвам, само да ми върнат разрешителното че сега го подновявам. На моят ЗКМ-452 съм сложил Беларуска оптика 4-48 с подсветка, беше ме срам да слагам по мощна, имам още 2: една ПО 3-9 40 и една 4-10 40. Ще ги пробвам.Фен съм на върминт стрелбата, навремето нямаше ЧЗ Върминт и взех ЗКМа, но съм много доволен



Тема Re: на мен 20х ми е малко .. вече :)нови [re: raio63]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано04.04.06 19:43



много важно е "нишката" да е много финна
за моя модел оптика се доплаща още 100$ за Fine Duplex
(аз я намерих втора/трета ръка оптиката и даже беше чупена .. малко)

btw: почти без изключение като ми видят пушката по стрелбищата
първия отзив е ... насмешка - как сам могъл да сложа на тая КЪСА (!!!)флоберка
такава оптика

обаче като видят как стреля ... тогава .. аз ги гледам с усмивка

незнам защо .. всички смятат че за флоберка повече от 4х не си струва
а аз .. бих я сменил с 40х ... моята 20х

много мнооо трудно се стреля на такова увеличение ..
усеща се биенето на сърцето дори ...

но е жестоко да .. вдижиш нишката по гилза на 100м и да избираш на коя страна да отскочи

и още куп хубави неща ... има голямото увеличение и хубавата пушка
надявам се като порасна .. да си купа "истинска пушка в ГУЛЯМ калибър"



с радост ще постреляме ... заедно
от мен са патроните

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: на мен 20х ми е малко .. вече :)нови [re: lvo lll]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано04.04.06 20:06



И аз робувах на мнението че повече от 4кратна оптика не е нужно, но за по високи резултати явно трябва по силна оптика. А за съвместната стрелба с удоволствие, втория ред патрони от мен



Тема Re: това са малка част от ...нови [re: lvo lll]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано04.04.06 20:39



Иво а твоят спусък колко грама е?
Леките спусъци са невероятни. В склада на стрелбището ни има 5-6 аншлуц ама като няма къде да се стреля с тях...



Тема Re: FMJ ... 22lr ???нови [re: lvo lll]  
Автор PESHO ot MARS (ЕКСПЕРИМЕНТАТОР)
Публикувано04.04.06 20:51



Питай Хосето той е по в час аз само ги стрелях и описвах резултатите имаме и снимки мисля.

АКО ИСКАШ МИР, ГОТВИ СЕ ЗА ВОЙНА


Тема Re: това са малка част от ...нови [re: rpg22]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано04.04.06 21:15



RPG 22 във Варна имаше Аншютц на стрелбището на Виница, стрелях много там а сега къде ако не е тайна прехвърляш тая благодат?



Тема Re: това са малка част от ...нови [re: raio63]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано04.04.06 22:13



Значи са същитеОня ден им слагахме номера в касата(глупави изисквания на КОС). Та въпросните мируват в склада на стрелбището за пневматично на Спартак. Заедно с тях има още поне 10 тоза(за прецизна на 50м) и 10 марголина, няколко хамерлита и оръжието от стрелбището на центъра(2 макаровеца(единия май е претърпял кабум или е почупен просто от стрелба) един аркус 98 един револвер чешки 22лр и един CZ100)Всичко това стои и няма начин да го ползваме.



Тема Re: това са малка част от ...нови [re: rpg22]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано04.04.06 22:31



Еееех хубави спомени.По него време на стрелбището имаше един Курти от Виница.Бях си прострелял един Аншютц, Курти(лека му пръст)не го даваше на друг.Стрелях с диоптричният мерник, е няма такова усещане.На има няма 10 изстрела сменях мишената щото ставаше дупка, абе мечта.Някой ден ще си взема за прецизна стрелба Аншютц



Тема Re: това са малка част от ...нови [re: raio63]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано04.04.06 23:04



Бая голяма пачка ще трябва да приготвиш
Гледах им каталога за 2006 и почваха от 800 евро нагоре като топ моделите бяха 1600 евро. И това май без данъците(демек още много)Но все пак това са най-добрите в целия свят



Тема Re: това са малка част от ...нови [re: rpg22]  
Автор raio63 (непознат )
Публикувано04.04.06 23:22



Aбе нали мечтите са безплатни



Тема Re: това са малка част от ...нови [re: raio63]  
Автор Дaнчo (непознат )
Публикувано05.04.06 01:49



Ако пък не успееш да събереш 800 евро не се отчайвай.
Според тоя форум http://www.rimfirecentral.com/forums/ маняците на малокалибрено от цял свят оценяват новите CZ-тки по-горе от новите аншутз (или както ги наричат Annie):

Само направи търсене "CZ Anshutz" и ще видиш как ги сравняват - прецизност, претенциозност към боеприпаса, качество на изработката и повърхностите, дълготрайност. При това ЧЗ сами си правят цевите със студено коване - кликни на линка с видео:
http://www.czub.cz/np/index.php?id=26&lang=en
а Аншутз ги купуват готови от Лотар-Валтер. От своя страна спортните валтер по за 1000 долара и нагоре идват с цев и цевна кутия от ЧЗ и фенси италиански приклад. Валтер е модифицирания спусков механизъм и маркетинга.

Аз се чудих и събирах информация цяла година каква флоберка да си купя, защото ми беше първата нова пушка и исках да е мераклийска и да е най-доброто. Най-накрая през декември си купих една най-обикновена ЗКМ 452 специял и останах приятно изненадан при това за половината пари, които си бях намислил да похарча - вече и топчето на болта го правят плътно и полирано, лостчето е приятно закривено назад и спусъка е изнесен назад а новите ЧЗ-тки, произведство тая година идват и с водач на затвора изработен с прецизно леене а не фрезован. Е, имат и един недостък - пластмасовата магазинна кутия но и на Аншутз-а е такава. За ЧЗ се продават фрезовани такива от Бърно, производство от 50-те и пасват съвсем точно на мястото на пластмасовата - класика. При всички случаи аз се убедих че пушката стреля по-точно от мен



Тема Re: това са малка част от ...нови [re: Дaнчo]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано05.04.06 11:17



Ти за кои серии Anschutz говориш? За ловните или спортните?
Ако си правеха пушките с други цеви как би тълкувал това:
The "Biathlon-7-ЗА" and "Biathlon-7-4A" are furnished with barrels made by "Anschutz".


Не се връзва според мен.
Иначе ЧЗ наистина са трябва да са добри щом всички са доволни от тях



Тема Re: тези от спортните складове ...нови [re: rpg22]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано05.04.06 11:31



Аншуци са на остатъчна стойност не повече от 100лв
мой приятел си купи 1809 мисля модела на Аншуц за 150лв

обаче не превъзхожда ЧЗто ми само дето е много по поляма и по тежка

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: тези от спортните складове ...нови [re: lvo lll]  
Автор rpg22 (снайпера)
Публикувано05.04.06 11:59



Е да. Все пак те са на доста години пък и са скъсани от стрелба. Поне по едно 50-60 хиляди на година стрелят с тях. Като умножиш това по годинките им стават космически стойности.



Тема Re: абсолютно е таканови [re: Дaнчo]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано05.04.06 12:00



особено модела Варминт
в топ 10 на италианския бенчрест винаги има поне една такава
справка списанието Арми и Тиро

Иван АБС беше публикувал едни тестове на флоберки на 100м
имаше много модели ... победител CZ 452 Varmint



чесно казано от моята има какво да се желае .. като изработка и комфорт
спусъка и беше доста кила, но въпреки тежкия спусък .. си стреляше точно
... не ми харесва и спусковата скоба, и приклада не е много удобен ..

затвора доста трудно се движеше като нова, смазвах с ФП10 и се сега си върви леко и меко

но сега .. пипнах тук там .. полирах някой неща, смених пружини, добавих месингови втулки, смазах, модифицирах спусковия механизъм, изправих спусъка ..

и сам много доволен

не ми харасва лака по приклада ... като стрелям цял ден и доста се изпотява ...
има какво още да направя по нея .. но това ми харесва .. да си човъркам по нея

като точност ... нямам забележки
незнам новия модел 453 Варминт .. с променени нарези за високоскоросни куршуми как е като точност

абе .. взимаш пушка за никакви пари ..
малко тунинг и става .. пушка от класа

не бих я сменил никога, но бих си взел и Аншуц

все пак CZ 452 Varmint не е спортна пушка а си е чистокръвна ловна
няма предвидена никаква регулировка на спусъка ... да не говорим за формата на спусъка ... но въпреки това успешно конкурира чисто спортните ...

Шкодичката се държи добре и на състезания



"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: цената им не зависи ...нови [re: rpg22]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано05.04.06 12:02



много много от употребата им

само че .. не е лесно да се вземе такава



"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: моя не е от най-лекитенови [re: rpg22]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано05.04.06 12:08



като нова беше 2-4кила някъде ...

после и полирах детайлите, смених пружината и добавих ... месингови втулки и стана около 500грама ...

изправих и спусъка .. преместих го малко назад .. щото не ми беше удобно .. пръста опираше в ръкохватката на затвора
сега е добре ...

под 500грама .. вече може да гръмне сама .. поне моята
самия спусков механизъм е така конструиран че е опасно под тези грамове

с най-леката пужина от комплекта които си купихме с Иван АБС
понякога при сваляна на предпазителя .. се възпроизвежда изстрел !!!!

така че .. не прекалявайте с олекотяването на новите ЦЗта

спортните Бърно .. са друго нещо ..
техния спусков механизъм .. има възможност за регулировка ..
и там може да се регулира в широки граници



"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Сайта на Ижмашнови [re: rpg22]  
Автор Дaнчo (новак)
Публикувано05.04.06 18:29



И аз съм го виждал това за руските биатлонови пушки ама не съм се замислял. Май си прав сигурно Anshutz купуват цеви от валтер за ловните.
http://www.lothar-walther.de/html/107.php

Ето какво намерих в нета:
"Button rifling in its common form is an American development and the overwhelming majority of barrels made in the US are rifled this way. Custom shops such as Hart, Lilja, Shilen and the large high production barrel makers like Douglas and Wilson Arms use the buttoning method to rifle their barrels. The technology has spread and there are a few other small custom barrel makers around the world who do button rifling. Neville Madden (Maddco) and Dennis Tobler in Australia. Anshutz in Germany, better known for their .22 target rifles but also a large producer of hunting rifles also button their barrels.

In Europe, where larger more centralised armament factories predominate, the cold forging method of making "hammered" barrels is generally preferred."

Сайта е тоя:http://www.firearmsid.com/Feature%20Articles/RifledBarrelManuf/BarrelManufacture.htm



Тема Re: моя не е от най-лекитенови [re: lvo lll]  
Автор lvan ABC (член)
Публикувано05.04.06 22:19



На моя Варминт бях сложил една втулка на една от осите на спускателния механизъм - от комплекта, който взехме. Спусъка стана изключително чувствителен, както каза, но опасен и се принудих да върна старото положение. Няколко пъти се произведе изстрел само при дотикване на затвора. Днеска отидох на стрелбището в Хасково и стрелях много групи по 5 изстрела, имаше и вятър обаче. Бах изморен - от обед бях навърттял към 350 км. Най-добрата беше 15х22 мм, очертано като правоъгълник от най-отдалечените попадения. Класически сметнато групата трябва да е 16,5 мм.



Тема Re: моя не е от най-лекитенови [re: lvan ABC]  
Автор raio63 (тихина)
Публикувано05.04.06 22:49



С какъв патрон и каква оптика ако не е тайна

С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.


Тема Re: моя не е от най-лекитенови [re: raio63]  
Автор lvan ABC (член)
Публикувано06.04.06 03:19



Последните няколко пъти пробвах Eley Practice и Eley Standart. Досега най-добрите постижения съм правил със серията SK Standart и Match. Оптиката е Bushnell Banner 6-18Х50. Утре ще опитам пак със SK. При Елея, групата е добра като има тенденция попаденията да се подреждат по хоризонталата. Докато при SK е обратно - групата е удължена е по вертикалата. Това проличава на 100 м. На 50 м няма разлика.



Тема Re: моя не е от най-лекитенови [re: lvan ABC]  
Автор Дaнчo (новак)
Публикувано06.04.06 07:23



Мойта ЧЗ-тка я пробвах с Федерал Чемпиън HV, Федерал насипни HV,HP, Wolf Match Extra (SK), CCI Green Tag, CCI Blazer, CCI MiniMag, Remington Тarget и Rем Subsonic, Winchester Super-X с кух връх, и супер екс плътни помеднени.Стрелях с оптика Симънс 4-9 x 40 и се оказа че най-добри групи прави с евтинджийските CCI MiniMag с кух връх. Солидни такива не намерих. На снимката централната дупка е от 10 изстрела с минимаг на 50м.

http://i51.photobucket.com/albums/f391/butchi003/DSC04081.jpg

Сигурно може и по-добре ама слънцето грееше точно в обектива и ужасно пречеше. А и вятър духаше. Все пак разликата в патроните се виждаше ясно. Грийн таг в мойта пушка бяха най-зле от всичко, което пробвах тоя ден.


Веднъж само се пробвах да стрелям точно, после свалих оптиката и само пукам с открит мерник.
Като си купя пръстени от Вая, дето Иво ги препоръчва, ще се пробвам пак но ще трябва и готина оптика. Тогава може и да има смисъл да пробвам и по-качествени патрони като Елей и Восток ако мога да ги намеря.
А тук се вижда кутия от цигари ударена от повече от 100м, бях я подпрял на изхвърлено тоалетно гърне в гората и се вижда как куршума се е разхвърчал на всички посоки:
http://i51.photobucket.com/albums/f391/butchi003/120mcigarretebox.jpg

П.П. Моля някой от вас да ми подскаже как да слагам снимки като хората. Може и с бележка да не разводняваме архивите

Редактирано от Дaнчo на 06.04.06 07:39.



Тема Re: моя не е от най-лекитенови [re: Дaнчo]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано06.04.06 12:34



ако искаш .. мога да ти изпратя едни стойки на ВАИА като моите
за оптика .. препоръчвам ти Leupold с Fine Duplex с голямо увеличение

ние нямаме голям избор от качествени патрони 22лр
тия дето ги намираме .. са некви стари и залежали ...
но пак си стрелят ... горе долу

в българия ... се продават предимно най най ефтините патрони на света
но такъв е пазара ни ...

с тези ВОСТОК .. дето стрелят много добре .. са от 1974 година

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: и аз съм с втулките ..нови [re: lvan ABC]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано06.04.06 12:42



но сам сложил .. средна пружина .. и мисля че е по добре отколкото най-слабата пружина
така поне го чувствам най-добре

в Хасково .. сложили ли са масите вече ?

може би в неделя ще скокним до там за да огледаме терена за последно преди турнира


при положение че има вятър .. групата ти е добра

в какъв беше вятъра ?
страничен и постоянен ли или ?


от каква стойка стреля ?
твоята или тяхната


"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Редактирано от lvo lll на 06.04.06 12:45.



Тема Re: моя не е от най-лекитенови [re: lvo lll]  
Автор Дaнчo (новак)
Публикувано06.04.06 17:10



Аз нали ще идвам през лятото и ще се срещнем. Тогава ще огледам и пръстените, цяла стойка не ща да слагам, пък и искам да е за weaver адаптор за да мога да махам и слагам оптиката лесно и бързо без да се размества. Купих си някакви пръстени от Walmart за 11 долара като за weaver. Сега остава и адаптора и самата оптика да си купя. Може пък да направя един свестен комплект с български стойки за бъдещия варминт или американ, дай Боже. Аз намерих темата за твойта оптика от едно време и я изчетох, направо учебник по оптиките, може да го сложите в бързите линкове в началото, струва си:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=oryviq&Number=1938773677&page=135&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1



Тема Re: хех ...нови [re: Дaнчo]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано06.04.06 17:37



.. минали са повече от 3 години
бях забравил .. през какви душевни терзания минах .. докато си намеря моята си оптика

видя ли снимката на моята пушка ...


много са масивни ... от дурал са
и горния пръстен не е отрязан на 9 и 3 часа а на 4 и 8
така много по здраво се хваща оптиката
освен това и .. частите които стягат лястовичата опашка на пушката са много масивни и под добър ъгъл и много здраво се закрепят

имам и още един допълнителен болт които вертикално може да се завие .. към пушката .. но аз не съм го завил .. въпреки товва ... не се мести оптиката

ще се радвам лятото да се запознаем и постреляме

има едни патрони 60грейнови SSS на Aquila са мисля
провал ли си ги .. тук в БГ .. едва ли някой ще внесе такива
любопитно ми е .. как се държат



"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: хех ...нови [re: lvo lll]  
Автор raio63 (тихина)
Публикувано06.04.06 18:17



Иво, глрдах в нета адаптери за ЗКМ за планка УИВЪР на фирмата B-SQUARE, много стабилна изглежда, и собственика е много доволен.Твоята да не такава?Че и на мен ми предстои да поработя върху оптиката си като цяло.

С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.


Тема Re: хех ...нови [re: lvo lll]  
Автор Дaнчo (новак)
Публикувано06.04.06 19:22



Иво, твойта пушка съм я гледал много вече и ти се радвам истински.
Кажи как да поствам и аз снимки да ти покажа мойта грозотия:
http://i51.photobucket.com/albums/f391/butchi003/DSC04374.jpg

а ето и как изглеждат стоманените държачи на магазина в сравнение с пластмасовия:
http://i51.photobucket.com/albums/f391/butchi003/DSC04348.jpg

Аз едно време, през далечната 97-ма намерих една кутийка Восток от 84-та. Половината не гръмнаха нито от втория, нито от петия удар пак със ЗКМ. Тия твойте старите сигурно са ги пазили по-добре или пък са били по-добре направени.
Патроните Aquila, май бяха мексикански, ги пробвах преди 3 години в Рюгер 10-22 с къстъм цев и са гола вода. Те нямат барут, само малко повече капсулен състав. Вярно, тихо пукат ама за точност въобще не може да се говори. Виждат се добре как летят, все едно стреляш с прашка. Хората се оплакват че в CZ 452 често засядат в цевта и трябва да се изтикват с шомпол. Един във форума rifirecentral даже си е прецакал пушката ZKM super lux като е оставил заседнал куршум почти накрая на цевта и решил да го избута с друг, втория също остава там, след което нашия човек заредил високоскоростен и гръмнал - тогава вече пушката се отпушила ама пък получил раздуване на цевта та се наложило да я реже. Мисля че вече ги спряха тия патрони.



Тема Re: хех ...нови [re: Дaнчo]  
Автор raio63 (тихина)
Публикувано06.04.06 19:54



Стига ще ме умориш от смях ебати стрелеца тоя.

С Драгунов във ръце аз се чувствам най добре.


Тема Re: и аз съм с втулките ..нови [re: lvo lll]  
Автор lvan ABC (член)
Публикувано06.04.06 20:42



Масите не са готови още. Вятъра беше на импулси Юг - Север. Стрелях с моята стойка, но трябва да си напрява твърди подложки за поставяне под торбичката с пясък в зависимост от наклона. Днеска бях пак - вятъра беше още по силен. Не ставаше за бенч-рест. Изкуших се да извадя Ругера и да почна паничките на 100 м....



Тема Re: хех ...нови [re: Дaнчo]  
Автор (минал-заминал)
Публикувано07.04.06 02:53



Ааа, тия без барута са Колибри, и наистина са много зле като точност - май са прекалено бавни за да се стабилизират с нормални нарези. Но пък ако искаш да си стреляш в стаята (не в мазето) с флоберка - цена нямат. А на открито е доста забавно да гледаш куршума как лети по една такава спирална траектория.

С SSS съм стрелял, но без опора, и не мога да кажа дали са точни, но цапаха ужасно. Имам още останали - ако ги пробвам пак, ще докладвам.

Завода на Aquila в Мексико ползва оборудване, доставено от Ремингтън. Куршумите им имат същата форма като тези на Рем. Aquila май се славят най-вече с това, че правят "най-най" патрони за флоберки - най-маломощни (Колибри), с най-тежък куршум (SSS), най-високоскоростни (Super Max). Имат богат асортимент.



Тема Re: хех ...нови [re: ‡]  
Автор Дaнчo (новак)
Публикувано07.04.06 08:11



Объркал съм се, отдавна беше и съм забравил.
Сега гледах сайта им, наистина май са спрели колибри, няма го в ценовия лист, но за сметка на това има супер колибри, с още по лек 20 грейнов куршум:
http://www.aguilaammo.com/prices.htm

SSS ги има тук:
http://www.22ammo.com/aquila.html

Ама май няма да са добри за прецизна стрелба - никой добра дума не казва за тях, оплакването е точно лоша точност, невъзможност да се стабилизират поради дългия куршум и ниската скорост на въртене от цев със стъпка 1 оборот на 9 инча, хората се оплакват че удрят странично по мишените и правят keyhole, ето една тема:
http://www.securedsend.net/forums/showthread.php?p=152269



Тема Re: хех ...нови [re: Дaнчo]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано07.04.06 09:18



пичове, поне в САЩ са евтини ссс пробвайте ги и тогава да говорим.... на мен ми дават доста добри групи. единственото ми оплакване е че миришат на умрели гарги.

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.


Тема Re: снимките ...нови [re: Дaнчo]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано07.04.06 12:06



се слагат така :)

долу под прозореца има едно IMG, като го натиснеш и излизат две групи скоби

{image}{/image} !!! само че с другите скоби []

и слагаш линка между тях
{image}http://i51.photobucket.com/albums/f391/butchi003/DSC04374.jpg{/image}

като внимаваш да няма празни интервали или ентери

пускаш темата ... и ще се се получи така




същото е и ако искаш да пуснеш линк ... само че с URL



"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида


Тема Re: Vostokнови [re: Дaнчo]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано07.04.06 12:09



e от тоя съм най доволен





хем ми ги купувах и на 3 стинки
ама вече няма

скоро гледах едни на Герена
Снайпер пише на тях ... все се каня да си купя и да пробвам с тях

от всичко което изстрелях .. разбрах едно
че .. трябва много тестове и експерименти ..
за да се определи най подходящия боеприпас за стрелба на 100м с конкретна флоберка

за 50м ... разликите са нищожни ... но вече на 100м ...

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Редактирано от lvo lll на 07.04.06 12:11.



Тема Re: Vostokнови [re: lvo lll]  
Автор Дaнчo (новак)
Публикувано07.04.06 20:46



И на мен ми е мерак да пробвам стари съветски патрони. Като бях малък ходих по едно време на спортна стрелба и си спомням как се опиянявах от миризмата им. Патрони снайпер не съм виждал но в руския форум http://talks.guns.ru/static/forum.html гледам, че още тачат съветските малокалибрени снайпер и някъде видях че партидите '68-75 били най-добри. Въпроса е като са толкова дълготрайни да не би да са корозивни, щото оловния тетразен на съвременните май е по-неустойчив от бертолетовата сол и живачния фулминат на старите. Пише ли на кутийката да са некорозивни?

Аз докато се нарадвах на пушката стрелях с евтини насипни патрони


които са напълно достатъчни за стрелба по шишета от ръка и с открит мерник
ама смятам че е крайно време да пробвам как стрелят и по-скъпите, стига да намеря сили да сложа пак оптика.
По-горе пак стана въпрос за миризмата. Тия WOLF смърдят на разтопен плексиглас и само заради това не ги харесвам. Ти да си забелязал подобна миризма при SK купени от България, щото според мен Wolf са патрони на SK. Капсулния им състав е розов а не зелен като на американските.

Редактирано от Дaнчo на 07.04.06 20:54.



Тема Re: да .. много е специфична миризмата ...нови [re: Дaнчo]  
Автор lvo lll (минаващ)
Публикувано08.04.06 19:49



.. на SK

за тези става дума нали ?

[image]http://www.potfire.com.au/products/sk1.htm[/image]
сега са в нови опаковки



Vostok са опаковани по 500 (10х50) е един картон които не пропуска влага ..
аз мисля че на това се дължи доброто им състояние




"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида

Тема Re: да .. много е специфична миризмата ...нови [re: lvo lll]  
Автор Дaнчo (новак)
Публикувано09.04.06 23:08



Кажи, това според теб SK ли е или не е? Аз още не съм виждал SK в кутийка на SK.



За тия пиша, че смърдят на рязан плексиглас.



Тема Re: да .. много е специфична миризмата ...нови [re: Дaнчo]  
Автор Yank1911 (пристрастен)
Публикувано10.04.06 16:37



ОЛОВОТО - не ви ли цапа цевите? Аз стрелям .22 с пистолет и карабина и предпочитам FMJ.

Най добрите патрони за мен са CCI (особено за дребни животни - зайци, лисици, катерици, че дори и койоти).

Тези ФЕДЕРАЛ дето ги е показал колегата Данчо са еднакви по цени ($10 WalMart) и по качества с Winchester.



Тема Re: да .. много е специфична миризмата ...нови [re: Yank1911]  
Автор Дaнчo (новак)
Публикувано10.04.06 17:07



То и аз предпочитам помеднените но те не са FMJ, по принцип американските и оловни и помеднени патрони са покрити с много по-твърд восък от немските но не мога да се оплача, че цапат. Понякога, след стрелба с Федерал #510 (оловни) излизат сребристи люспици на парцалчето но с четката нищо не излиза. Струва ми се, че Wolf са топнати в лой а не восък ама и те не цапат.
Има ли наистина .22LR FMJ или е грешка на езика?

Редактирано от Дaнчo на 10.04.06 20:44.



Тема череп от еленнови [re: raio63]  
Автор Дaнчo (новак)
Публикувано10.04.06 19:33



Вчера един приятел - препаратор ми даде един пресен череп от елен и го заложих на 50м. Стрелях с патрони ремингтън таргет дозвукови, плътни - куршума минава през челото и излиза през небцето. Явно се поразплесква при навлизане в костта, челната кост беше разтворена фуниевидно навън, към стрелеца, но и двете дупки бяха миниатюрни.
Фотоапарата го забравих в къщи



Тема Re: да .. много е специфична миризмата ...нови [re: Дaнчo]  
Автор Yank1911 (пристрастен)
Публикувано11.04.06 02:23



CCI имат hollow point. Мисля, че са FMJ.



Тема Re: да .. много е специфична миризмата ...нови [re: Yank1911]  
Автор diver66 ()
Публикувано11.04.06 09:16



Има и стингери ХП-та, жълт проектил със бяла гилза....

нищо не искам и не мога...


Тема Re: да .. много е специфична миризмата ...нови [re: Yank1911]  
Автор AC (Sixpounder)
Публикувано11.04.06 17:20



Янк, диалогът май се върти около това дали са ФМЖ (с ризница) или само plated. Аз досега ФМЖ в стандартния смисъл на термина не съм виждал в 22. Аз лично предпочитам покритите пред оловните.

БТВ, не съм виждал подзвукови на ремингтон дето да не са хп... Аз с тях си стрелям по принцип и съм доволен.

Пробвайте на aquila SSS и пак ще си говорим за миризми :)

When people fear the government u have tyranny. When the government fears the people u have freedom.


Тема Re: да .. много е специфична миризмата ...нови [re: AC]  
Автор Yank1911 (пристрастен)
Публикувано11.04.06 19:07



Просветна ми. Мислех си, че като са жълти са ФМЖ. Излиза, че са менте ФМЖ




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.